Verhuren en verkopen tegelijkertijd

Een huis met de Leegstandwet tijdelijk via

Overbruggingsverhuur.nl (ver)huren

Alles geregeld vanaf €195,-  Lees verder »

 

Start altijd met een gratis indicatiehuurprijs!   Lees verder »

Home    ›    Uitleg stap 1  Oriëntatie    ›     Verhuren en verkopen tegelijkertijd?    ›

Tegelijkertijd

Verhuren & verkopen
De verkoop van uw woning door u of uw makelaar gaat tijdens de gehele (tijdelijke) huurperiode gewoon door. In de huurovereenkomst worden duidelijke afspraken gemaakt m.b.t. verkoopbezichtigingen. Indien de verhuurder tijdens de huurperiode de woning verkoopt, kan de huurovereenkomst gewoon worden opgezegd met een wettelijke opzegtermijn van 3 maanden. Hierbij dient de verhuurder wel een wettelijke minimale huurperiode van 6 maanden in acht te nemen. Omdat de verhuur op grond van de Leegstandwet plaatsvindt heeft de huurder geen huurbescherming conform het Burgerlijk Wetboek en is de huurder wettelijk verplicht de (verkochte) woning tijdig te verlaten.


Als service stellen wij altijd voor beide partijen de opzeggingsbrief op, u hoeft hem dan alleen nog maar aan de andere partij te verzenden.Over dit onderwerp

Veel gestelde vragen
» Mijn woning staat wel te koop op internet maar niet op Funda of Jaap, mag dat ook?

In principe houden vrijwel alle hypotheekbanken en gemeenten een minimale vermelding aan op Funda of op Jaap.


» Ik sta nog ingeschreven op het te verhuren adres, is dat een probleem?

Om een vergunning bij de gemeente aan te kunnen vragen mag er niemand meer staan ingeschreven op het te verhuren adres.


» Kan ik de woning nog verkopen als de woning in verhuur staat?

Ja, tijdens de aanvraagprocedure en de huurperiode gaat de verkoop actief door. Neem bij verkoop onderhandelingen altijd contact met ons op, zo voorkomt u misverstanden met de opzeggingstermijn naar de huurder.


» Ik wil een andere woning kopen. Kan ik ook eerst zekerheid krijgen dat ik mag verhuren als ik mijn oude woning niet kan verkopen?

Ja, ook voor die situatie kunt u bij ons een aanvraag indienen. Wij starten uw dossier dan gewoon op en vragen de toestemming bij de hypotheekbank aan. Na ontvangst van deze toestemming zetten wij uw dossier op 'on hold'. Mocht u in de toekomst uw oude woning toch willen verhuren, dan maken wij uw dossier direct weer actief.