Gestoffeerd, gemeubileerd of kaal verhuren

Een huis met de Leegstandwet tijdelijk via

Overbruggingsverhuur.nl (ver)huren

Alles geregeld vanaf €195,-  Lees verder »

 

Start altijd met een gratis indicatiehuurprijs!   Lees verder »

Home    ›    Uitleg stap 1  Oriëntatie    ›     Verschillen tussen gestoffeerd, gemeubileerd of kaal verhuren    ›

Verschillen tussen

Gestoffeerd, gemeubileerd of kaal
Wat is het verschil tussen gemeubileerd en gestoffeerd verhuren? Er bestaat nogal eens verwarring tussen de termen gemeubileerd en/of gestoffeerd verhuren. De meeste te koop staande woningen zijn gestoffeerd. Dit betekent dat er nog vloerbedekking ligt, er nog gordijnen hangen en de wanden zijn nog voorzien van behang. Gemeubileerd verhuren betekent voor de meeste huurders dat zij slechts hun "tandenborstel" mee hoeven te nemen. Zij kunnen de woning dus zo betrekken, alles is aanwezig. Gedeeltelijk gemeubileerd verhuren betekent dat er nog sommige meubels in de woning staan. Kaal verhuren betekent dat de woning niet gestoffeerd en/of gemeubileerd is.


Om te voorkomen dat huurders op het verkeerde been worden gezet adviseren wij u zorgvuldig om te gaan met de benamingen gestoffeerd, gemeubileerd en kaal verhuren. De meeste huurders willen een gestoffeerde woning.Hoe wordt de hoogte van het maandelijkse bedrag voor stoffering of meubilering berekend?


Om een correcte berekening te maken voor het bedrag wat u de huurder in rekening zou kunnen brengen voor kosten stoffering en/of meubilering volgt hier een veelgebruikte methode. Bepaal eerst de totale dagwaarde van alle roerende goederen (tafel, gordijnen, vloerbedekking en dergelijke) die in de woning achterblijven. Dit totaalbedrag deelt u door 60 maanden. De uitkomst is het bedrag wat u maandelijks bij de huurder in rekening zou kunnen brengen.


Over dit onderwerp

Veel gestelde vragen
» Ik heb een aantal kasten, een bed en een bankstel in de woning staan, is dit gemeubileerd?

Neen, dit zouden wij als gestoffeerd kwalificeren. Overleg met de huurder of die de achtergebleven meubelen kan gebruiken en spreek daar dan een vergoeding voor af.


» Wat voor bedrag kan ik maandelijks voor stoffering en meubilering rekenen?

Om een correcte berekening te maken voor het bedrag wat u de huurder in rekening zou kunnen brengen voor kosten stoffering en/of meubilering volgt hier een veelgebruikte methode. Bepaal globaal wat de totale dagwaarde is van alle roerende goederen (tafel, gordijnen, vloerbedekking en dergelijke) die in de woning achterblijven. Dit totaalbedrag deelt u door 60 maanden. De uitkomst is het bedrag wat u maandelijks bij de huurder in rekening zou kunnen brengen.


» Ik kan de woning eventueel gemeubileerd verhuren, alles staat er nog. Wat is het advies?

Laat alles nog staan, wij bieden de woning aan als gestoffeerd met de mogelijkheid om ook gemeubileerd te huren. Geef aan ons tijdig door welke meerprijs voor gemeubileerde verhuur geldt.