Verhuurkosten en werkzaamheden voor verhuurder

Een huis met de Leegstandwet tijdelijk via

Overbruggingsverhuur.nl (ver)huren

Alles geregeld vanaf €195,-  Lees verder »

 

Start altijd met een gratis indicatiehuurprijs!   Lees verder »

Home    ›    Uitleg stap 4  Huurovereenkomst    ›     Verhuurkosten & werkzaamheden verhuurder    ›

Verhuurkosten & werkzaamheden

Verhuurder
Verhuurkosten verhuurder 'per saldo' slechts €95,-


Bij de verhuurkosten voor de verhuurder gebruiken wij het begrip 'per saldo'. Dit betekent dat de verhuurder naar het uiteindelijke te betalen bedrag moet kijken. De verhuurder ontvangt van de huurder namelijk eerst via de instaphuurprijs de éénmalige hogere huur van €195,- bij de eerste maand huur. Wij rekenen de verhuurder bij het opstellen van de huurovereenkomst en pandakte een éénmalig bedrag aan verhuurkosten van €290,-.

 

Dit betekent: €290,- (verhuurkosten verhuurder) minus €195,-  (ontvangen hogere huurprijs eerste maand) blijft per saldo te betalen €95,-. Dit te betalen bedrag wordt verrekend met de eerste huurbetaling aan de verhuurder.


De verhuurder kan op ons aanvraagformulier aangeven of de helft van zijn verhuurkosten (makelaarskosten) bij de huurder doorberekend moeten worden. De verhuurder bepaalt dus vooraf zelf of de instaphuurprijs (eerste maand huur) voor de huurder éénmalig met een toeslag van €195,- wordt verhoogd.Werkzaamheden bij verhuurkosten (makelaarskosten)


Opstellen van de bankafhankelijke concept huurovereenkomst, bankafhankelijke pandakte en soms een bankafhankelijke ontruimingsverklaring

Opstellen van de facturen en de verzending inclusief de concept huurovereenkomst en overige stukken

Uitleg aan verhuurder en huurder bij vragen over bovenstaande documenten

Opstellen en verzending van de bankafhankelijke originele huurovereenkomst (na betaling van de factuur door de huurder)

Afwikkeling stukken naar de hypotheekbankRekenvoorbeeld instaphuurprijs met éénmalige toeslag


Stel dat de maandelijkse huurprijs €800,- bedraagt. De verhuurder wil de helft (€195,-) van zijn kosten éénmalig in de huurprijs doorberekenen (in plaats van een maandelijkse opslag op de huurprijs). Dit gebeurt middels een éénmalig verhoogde huurprijs de eerste maand: de instaphuurprijs. In dit voorbeeld bedraagt de eerste maand de instaphuurprijs dus €995,- en vanaf de volgende maand betaalt de huurder de maandelijkse huurprijs van €800,-.


Over dit onderwerp

Veel gestelde vragen
» Moet ik als verhuurder altijd een instaphuurprijs hanteren?

Neen, als verhuurder bepaalt u vooraf zelf of de instaphuurprijs (eerste maand huur) voor de huurder éénmalig met een toeslag van €195,- wordt verhoogd. U kunt er als verhuurder natuurlijk ook voor kiezen om alle kosten voor het verhuurproces zelf te betalen.


» Wat zijn verhuurkosten?

Dit zijn die kosten die direct samenhangen met de verhuur van de woning. Deze kosten worden soms ook wel makelaarskosten genoemd.