Van gewenste huurprijs naar vraaghuurprijs

Een huis met de Leegstandwet tijdelijk via

Overbruggingsverhuur.nl (ver)huren

Alles geregeld vanaf €195,-  Lees verder »

 

Start altijd met een gratis indicatiehuurprijs!   Lees verder »

Home    ›    Uitleg stap 1  Oriëntatie    ›    Opbouw van gewenste huurprijs naar vraaghuurprijs    ›

Opbouw van

Gewenste huurprijs naar vraaghuurprijs
De meeste verhuurders willen kostendekkend verhuren. Om de gewenste huurprijs inzichtelijk te maken geven wij hieronder een opsomming van onderdelen die u in de gewenste huurprijs zou kunnen verwerken:

Bruto maandelijkse hypotheeklasten (kale huurprijs)

Overige kosten (servicekosten):

vve kosten

blokverwarming

gemeenschappelijke waterkosten

meubilering

stoffering

eigenaarsbelastingen (OZB, rioolrecht)

opstalverzekering

erfpacht

reservering onderhoud


Gemeentelijke belastingen (gebruikersbelastingen) worden meestal rechtstreeks door de gemeente bij de huurder in rekening gebracht zoals; afvalstoffenheffing e.d.Vraaghuurprijs


De vraaghuurprijs is uw gewenste huurprijs plus de maandelijkse kosten van het verhuurproces en financieel beheer (€45,- p.m.). De uitkomst is de vraaghuurprijs voor de huurpresentatie op internet (Pararius). De huurprijs die u uiteindelijk met de huurder overeenkomt bevat (indien van toepassing) alle bovengenoemde bestanddelen, inclusief kosten verhuurproces en financieel beheer.Doorbelasten deel van de verhuurkosten aan de huurder via de instaphuurprijs


De verhuurder kan op ons aanvraagformulier aangeven of de helft van zijn verhuurkosten aan de huurder doorberekend moeten worden. De verhuurder bepaalt dus vooraf zelf of de instaphuurprijs (eerste maand huur) voor de huurder éénmalig met een toeslag van €195,- wordt verhoogd. De verhuurder bepaalt altijd zelf of hij alle verhuurkosten alleen wil betalen of een gedeelte via de instaphuurprijs wilt compenseren.


Over dit onderwerp

Veel gestelde vragen
» Wat als de markt niet mijn vraaghuurprijs wil betalen?

De vraaghuurprijs kan altijd worden bijgesteld. Ook wanneer u na een huurperiode opnieuw wilt verhuren. Neem gerust even contact met ons op.


» Wat voor bedrag kan ik maandelijks voor stoffering en meubilering rekenen?

Om een correcte berekening te maken voor het bedrag wat u de huurder in rekening zou kunnen brengen voor kosten stoffering en/of meubilering volgt hier een veelgebruikte methode. Bepaal globaal wat de totale dagwaarde is van alle roerende goederen (tafel, gordijnen, vloerbedekking en dergelijke) die in de woning achterblijven. Dit totaalbedrag deelt u door 60 maanden. De uitkomst is het bedrag wat u maandelijks bij de huurder in rekening zou kunnen brengen.